Sladké a veselé aneb naše velikonoční recepty!
Velikonoce jsou časem, kdy se oslavuje jaro, obnovují se tradice a vše začíná vonět!
Jedna z neodmyslitelných tradic Velikonoc je i pečení.
Ať už si vyberete tradiční mazanec nebo, v různých obměnách, oblíbeného beránka, upečte si je, podle rodinných receptů s našimi surovinami.
Makový beránek
350 g hladká mouka
1 lžička prášek do pečiva
0,5 lžička jedlá soda
3 lžíce mák nemletý
150 g máslo
200 g cukr krupice
4 vejce
2 lžičky vanilkového extraktu
2 ks citron (šťáva i kůra)
60 ml slunečnicový olej
200 ml zakysaná smetana
máslo a hrubá mouka na vysypání formy
Mazanec
750 g polohrubá mouka
150 g cukr
150 g máslo
3 žloutky
42 g droždí
7 g soli
375 ml vlažného mléka
40 g mandlí
citronová kůra
kandované ovoce
