Sladké a veselé aneb naše velikonoční recepty!

Velikonoce jsou časem, kdy se oslavuje jaro, obnovují se tradice a vše začíná vonět!

Jedna z neodmyslitelných tradic Velikonoc je i pečení.

Ať už si vyberete tradiční mazanec nebo, v různých obměnách, oblíbeného beránka, upečte si je, podle rodinných receptů s našimi surovinami.

Makový beránek

350 g hladká mouka
1 lžička prášek do pečiva
0,5 lžička jedlá soda
3 lžíce mák nemletý
150 g máslo 
200 g cukr krupice
4 vejce
2 lžičky vanilkového extraktu

2 ks citron (šťáva i kůra)
60 ml slunečnicový olej
200 ml zakysaná smetana

máslo a hrubá mouka na vysypání formy

IMG_8678.JPEG

Mazanec

750 g polohrubá mouka 
150 g cukr 
150 g máslo 
3 žloutky 
42 g droždí 
7 g soli 

375 ml vlažného mléka 
40 g mandlí 
citronová kůra
kandované ovoce

IMG_8658.JPEG