Jahody s kokosovou pěnou
Čerstvé jahody ze zahrady, kokosová pěna a sušenky ohromí každého kdo ochutná.
Připravte si:
-
3 ks průhledných sklenic
-
3 ks vhodně dlouhých lžiček
-
1 ks balení sušenek z našeho eshopu ( 140 g )
-
1/2 hrnečku strouhaného kokosu
-
kávovou lžičku třtinového cukru
-
4 kapky mandlového aroma
-
1 ks mascarpone
-
10 čerstvých jahod
-
2 ks zakysané smetany
Postup:
- Nejprve si nalámeme sušenky na menší kousky ( můžeme použít i kuchyňskou paličku ) a cca 2 kusy drobených sušenek vložíme na dno každé sklenice.
-
Umyté čerstvé jahody si nakrájíme na měnší kusy a vkládáme do sklenic na vrstvu sušenek a tím vytvoříme vrstvu jahod.
- Na přípravu krému si rozděláme do misky mascarpone, dvě zakysané smetany, lžičku třitinového cukru, strouhaný kokos a mandlové aroma. Vše důkladně promícháme. Promíchaný krém vkládáme opatrně lžící na vrstvu jahod, aby nám vznikla souvislá vrstva krému.
- Takto 3 vrstvy zopakujeme ještě jednou, aby vrstva kokosové osvěžující pěny zůstala na vrcholu zároveň s okrajem sklenice.
- Vrchol poháru ozdobíme polovinou čerstvé jahody, nebo čerstvým lístkem máty.
Doba přípravy : 15 minut.
Chladíme cca půl hodiny v lednici před podáváním.
Množství použitých surovin odpovídá třem kusům sklenic.